Сряда 24, Април 2024г.

Отново на прага ни стои Коледа – празникът на надеждата, вярата, доброто, вълшебството. Празникът, който сплотява, времето, в което всеки забравя лошото, мъката изчезва от сърцето, злото се скрива в своята дупка, за да даде път на добротата, която върви по целия свят и дарява щастие.

Средно училище „Васил Кънчов“ е място, където доброто съпътства дните ни, учи ни и ни помага да растем. И както всяка година, и днес в нашето училище се проведе Коледна благотворителна инициатива. Убедени сме, че един от най-важните аспекти за възпитанието на децата е формирането на широк мироглед, загриженост и социална ангажираност, проява на състрадателност и толерантност.

Следвайки пътя на добротворството, учениците от Ученическия съвет в СУ „Васил Кънчов“ проведоха и осъществиха Коледна благотворителна инициатива, с която те зарадваха самотни възрастни хора и тези в неравностойно положение в село Галатин. Днес, в един от най-големите християнски празници – Игнажден, ученици посетиха селото и раздадоха коледни пакети с пакетирани храни и сладкиши за празничната трапеза на много нуждаещи се. Те не само зарадваха сърцата им, но внесоха в домовете им светлината на вярата, че доброто все още съществува.

Учениците от УС в СУ „Васил Кънчов“ раздадоха 46 пакета с пакетирани храни на нуждаещи се хора в село Галатин и 15 пакета на свои съученици в неравностойно положение, което е ежегодна традиция в нашето училище. Всеки пакет включва олио, брашно, захар, макарони, боб, ориз, леща, кашкавал, грах, консерви, шоколадови бонбони, вафли, сухи пасти, шоколади, кроасани и, разбира се, много усмивки. Всички средства са събрани със съдействието на учители, родители и нашите ученици, които винаги са съпричастни към благотворителните инициативи и с отворени сърца  даряват в името на доброто.

През месец декември в нашето училище беше организиран Коледен благотворителен базар. Сувенирите бяха изработени от учениците и продадени на символични цени. Събраната сума от 398,00лв. също бе вложена в закупуването на хранителни продукти за Коледната благотворителна инициатива.  

След поредица от дни на труд, днес ние видяхме много усмивки, сълзи от радост и щастие в очите на много хора.

Отново идва Коледа, нека поспрем за миг, да огледаме света около нас, да видим доброто, да го съхраним и предадем и на следващите, които вървят след нас, защото  добротата е език, който глухият може да чуе и слепите могат да видят!

Колективът на СУ „Васил Кънчов“ и всички ученици Ви пожелаваме да съумеете да запазите коледната магия през цялата нова година, за да бъдем по-добри, да раздаваме обич и да имаме силата да сътворяваме по едно малко чудо всеки ден – една усмивка, едно добро дело, един топъл жест. Нека празниците изпълнят с топлина и уют дома и сърцата Ви, а новата година донесе здраве и оптимизъм! Светли коледни и новогодишни празници!

Сподели: