Сряда 24, Април 2024г.
През учебната 2021/2022 година СУ "Васил Кънчов" работи по НП "Участвай и променяй - родителят, активен партньор в училищния живот"
Днес в СУ "Васил Кънчов" гр. Враца се проведе спортно състезание "Бързи, смели, сръчни", което е общото мероприятие по националната програма.
Играта предизвика незабравимо и емоционално преживяване за всички. За достойното си представяне състезателите получиха медали и предметни награди.
Участници в проекта са 12 паралелки с ученици от първи до шести клас, 12 класни ръководители и учители от ЦДО на СУ "Васил Кънчов".
Привличането на родителите в училищния живот на децата им допринесе за по-лесната адаптация и социализация на учениците в училищната среда, за превръщането на училището в подкрепяща, приемна, безопасна и желана среда, за развиване на положително отношение към ученето и постигане на успехи.
С участието си в този проект показахме баланса между родителя и учителя, формиращ вътрешния мироглед на детето и градящ основите на това какъв човек ще бъде след време.
Сподели: