Петък 29, Март 2024г.

 

Поздрав от учениците от УС при СУ „Васил Кънчов“

 

Patron holiday of the school Vasil Kanchov

Vasil Kanchov - the pride of Vratsa

Tanya Velmas and school

Traditions in our school

 "Талантливи възпитаници на СУ "Васил Кънчов"

Постиженията ми в спорта - Алекс Димитров

Дарислав Кръстев

Стивън Симеонов, Кристъфър Боянов

 

ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА СУ „ВАСИЛ КЪНЧОВ“

 

На 3. 12. 2021 г. с тържествен водосвет за здраве и благополучие бе отбелязана 84. годишнина от създаването на СУ „Васил Кънчов“ в гр. Враца.

 По случай патронния празник бяха проведени редица мероприятия – изложба, бинарен урок на тема: „Белетристиката на Васил Кънчов“, ролева игра – „Интервю с Чарлз Дикенс“ на английски език, литературен конкурс „Моето училище – моята малка вселена“. Учениците от Ученическия съвет направиха филм, включващ химна на училището, слово на директора – господин Димитър Марков, видео със стихотворение и есе от литературния конкурс „Моето училище – моята малка вселена“, изпълнение на учениците от начален етап на народен танц, изпълнение на латино танци, театрална постановка на английски език „Хензел и Гретел“ и изложба с тематични рисунки.

Представителите на УС направиха изненада на своите преподаватели – видео с поздрав по случай патронния празник на училището, което бе повод да кажат своето „Благодаря“ на любимите си учители.

Днес училище продължава святата мисия – да образова и да възпитава личности с гражданско съзнание, като следва съвременните образователни тенденции, отговаря на нарастващите изисквания на променящия се свят.

 
Сподели: