Четвъртък 28, Март 2024г.

Високи резултати от учебната година в СУ „Васил Кънчов“

В СУ „Васил Кънчов“ се проведе тържествен годишен педагогически съвет, на който с почетни грамоти и плакети бяха наградени пенсиониращите се учители Нина Александрова и Стефка Бешировска и библиотекаря Маргарита Кръстева. Директорът на училището г-н Димитър Марков им благодари за дългогодишния труд, за доказания професионализъм и приносът им за издигане престижа на училището.

Ръководството на училището награди и учителите, постигнали високи резултати със своите ученици през изминалата учебната година – Грета Петрова, Живко Донков, Жулиета Босилкова и Цветелина Иванова. Техни ученици участваха в национални и областни състезания и конкурси и заеха призови места. Грамоти получиха и младите учители по български език и литература Елеонора Владиславова и Ива Петрова, които още в първите години на своя път като учители успешно се вписаха в училищния живот и показаха своите знания и желание да работят с учениците.

Благодарение на отличната екипна работа в СУ „Васил  Кънчов“ и тази година се отчетоха високи резултати от Националното външно оценяване. Учениците от 4. клас показаха резултати по- високи от средните за страната и областта. Средният резултат по БЕЛ за училището 39,69 точки при 35,40 средно за областта и 37,25 средно за страната и 37,87 точки по математика при 27,92 средно за областта и 31,57 средно за страната.

За поредна година успешно са се представили и седмокласниците от училището. Средният резултат за училището по БЕЛ е 60,38  при 50,11 за региона и 53,86 за страната, което отново ги нарежда на челните места в областта. По математика резултатите също са над средните за областта.

Десетокласниците на СУ „Васил Кънчов“  по български език и литература са постигнали с 13,08 % по-високи резултати от средните на национално равнище и с 21,4% по-високи от средните за областта. Средният процент от максималния брой точки за училището на НВО Математика е 7,76  по- висок от областния и с 7,58  по- висок от националния. 

Зрелостниците за поредна година постигнаха  високи резултати за училището, като на ДЗИ по английски език средният успех е отличен 5.55.

 
Сподели: