Събота 27, Април 2024г.

ЕДНА ВЪЛНУВАЩА СРЕЩА

На 18 януари 2023 г. учениците от СУ „Васил Кънчов“ се срещнаха с известната писателка Здравка Евтимова. Срещата бе по инициатива на Ученическия съвет. Впечатлени от разказите „Обувки“ и „Кръв от къртица“, които се изучават в профилираната подготовка по БЕЛ, учениците издираха координатите на г-жа Здравка Евтимова в социалните мрежи и ѝ изпратиха покана. Раказаха ѝ за традицията на гостлекторския институт в нашето училище и след кратка кореспонденция с нея срещата е факт.

Здравка Евтимова запозна учениците със своята преподавателска дейност в САЩ и Китай. Разказа им интересни случки от началото на своята писателска дейност. Обясни им колко трудно е да пробиеш на американския пазар, как за 2 правописни или граматични грешки литературният ти труд може да бъде отхвърлен. Тя посъветва учениците много да учат, да се трудят и да не се отказват от мечтите си. Учениците слушаха с интерес и задаваха много въпроси.

След срещата Здравка Евтимова се разходи из Враца въпреки ветровитото време и сподели, че градът ни много и харесва и за нея това е един незабравим ден.

Сподели: