Събота 27, Април 2024г.

Гост– лектор в СУ „Васил Кънчов” - евродепутатът Владимир Уручев

Новата индустриална революция, ролята на младите хора в решаването на важни проблеми, каквито са климатичните промени, както и работата на европейските институции, бяха сред темите на дискусията на учениците от средно училище „Васил Кънчов“ и евродепутатът Владимир Уручев.

„Сред нас е един от най-активните политици – евродепутатът Владимир Уручев”. Това заяви Димитър Марков, директор на СУ „Васил Кънчов” – Враца, по чиято покана българският евродепутат Владимир Уручев проведе дискусия с възпитаници на врачанското училище. В своето обръщение, Марков определи като изключително благородна инициатива учредените от Уручев награди по повод 24 май и с признание към хората на просветата и културата.

„Има много млади хора, които са успели благодарение на своите идеи и упоритост. Виждам, че вече сте имали възможността да се срещнете с успели българи. Затова използвайте знанията, които трупате, за да реализирате идеите си”. С тези думи евродепутатът Владимир Уручев се обърна към учениците и изрази своята радост, че се среща с възпитаници на едно от най-активните училища. Той сподели, че е изключително впечатлен от резултатите от проведените конкурси, както и инициативи за създаване на учебни компании. „Ученици създадоха продукти на световно ниво и то свързани с решаването на конкретен проблем”, подчерта Уручев и отбеляза, че предприемачеството в България се възражда.

Бяха дискутирани редица теми от дневен ред, а също така как минава един работен ден на евродепутат, с какво България се отличава от другите страни членки на ЕС, общоевропейски политики. В контекста на предстоящите европейски избори, Уручев изтъкна важността на упражнения вот. „Повече от 80% от законодателството се приема чрез консенсус между Европейския парламент и Съвета на ЕС. Владимир Уручев пожела на всички присъстващи да има светлина и топлина в сърцата им, а Новата година да бъде изпълнена с хубави дела и общи успехи.

 

Сподели: