Събота 20, Юли 2024г.

„Дигитален гараж

В СУ „Васил Кънчов”  се проведе  поредната среща от инициативата „Гост- лекторски институт”. В училището гостуваха  Ивайло Добрев и Еньо Вътов – лектори по програма „Дигитален гараж на Google, който се реализира в сътрудничество със SoftUni Digital.  Лекторите  представиха пред учениците от гимназиален етап  какви възможности за бизнес и развитие предлага интернет и кои са подходящите инструменти. Те представиха една нова гледна точка за тези, които през по- голямата част от ежедневието си използват интернет, а тя всъщност използването на възможностите на социалните мрежи за създаване на бизнес в мрежата. Работата онлайн постоянно се развива благодарение на бизнеса и създателите на съдържание и приложения, които намират новаторски начини да помагат при пазаруване, учене и свързване.

Целта на „Дигитален гараж” е максимално широк кръг от хора по света да придобият основни познания по дигитален маркетинг. Гостите представиха онлйн платформата на Google, където учениците могат да влязат и съвсем безплатно да видят основните компоненти на диджитъла, как се работи със сайт и социални мрежи, как се изгражда локална видимост в прежата и мн. др.  Присъстващите ученици получиха на електронните си пощи линк и възможност за регистрация и безплатно обучение в платформата.

Лекторите по програма „Дигитален гараж“ на Google проведоха и вътрешноинституционална квалификация с учителите от СУ „Васил Кънчов”, като представиха основните инструменти в  Gmail, Google Docs, облачната  услуга Google Drive и въможностите на виртуалната класна стая. Освен удобството от отдалечения достъп те се запознаха с възможността за работа с над с 30 различни файлови формата, без да се налага да инсталират  допълнителен софтуер. Учителите също ще имат възможност за регистрация и безплатно обучение в платформата на Google. Учениците и учителите от  СУ „Васил Кънчов”, при успешно завърване на онлайн обучението,  ще получат сертификати от  Google.

Сподели: