Вторник 23, Април 2024г.

Владислав Карамфилов – гост- лектор в СУ „Васил Кънчов“

                Владислав Карамфилов, по-известен като Влади Въргала, беше поредният лектор в СУ „Васил Кънчов“ във Враца. Повече от час и половина колоритният актьор и режисьор не спря да забавлява учениците, които го гледаха с възхищение и интерес. Не натрапчиво, а през призмата на хумора, Въргала им говори за трудностите и успехите, за доброто и злото, за живота и вечните истини. „Всеки в България се оплаква, че е жертва на нещо. Но не се знае в действителност кой е жертва и кой палач. Няма добро и лошо, дори не знам дали има неща, които мога да определя като напълно правилни или изцяло грешни, защото всичко в един определен момент се оказва взаимно свързано с друго“, сподели с учениците Въргала.

                Популярният гост не пропусна да разкаже и за режисьорската си работа по филма „Операция Шменти-капели”, който се радва на хорската любов и на куп награди. „Разказах най-тъжната история по най-смешния начин. Филмът е сниман в продължение на 6 години и е в топ 3 на най-гледаните български ленти. Държа обаче да ви кажа, че аз не го направих за печалба. С него казах на хората моето „Обичам ви“, сподели пред онемялата си публика Влади Въргала. Култовият актьор призна, че е вярващ и се чувства успял.

                „Мога да ви скъсам от вицове и скечове, но съм тук, най-вече за да ви разкрия кой съм аз – един човек, който сбъдва мечтите си. Когато те са големи, понякога носят сълзи, но има и удовлетворение. Помнете, че и вие трябва да следвате мечтите си, знайте обаче, че парите не са всичко на този живот“, заключи обичаният български актьор.

                Директорът на училището Димитър Марков благодари на госта за ползотворната визита и му пожела да остане все така истински и откровен. Накрая всички побързаха да си направят селфи с родната звезда и да си вземат автографи за спомен.

 

вестник „Конкурент“

 

Сподели: