Четвъртък 18, Април 2024г.

Актрисата Виолета Гиндева – гост в СУ „Васил Кънчов“

            На 16.01.2018 год. голямата българска актриса Виолета Гиндева гостува на учениците от СУ „Васил Кънчов“. Срещата се проведе като част от инициативата „Гост- лекторски институт“, при която възпитаниците на врачанското школо се срещат и разговарят с успели личности от различни сфери на обществения живот.

            Обаятелната Виолета Гиндева предизвика огромен интерес и прикова вниманието на учениците с интересен разказ за първите си стъпки в кариерата и трудностите, които е трябвало да преодолява. Тя сподели за различните пътища, по които я е изпращала съдбата – от голямата сцена в Народния театър и филмовите роли до радиото и работата и като журналист, заместник- кмет и преподавател в Театралния колеж „Любен Гройс“. С гордост сподели, че няма театрална и филмова награда в България, която да не е спечелила, но това не я променя и тя продължава да се бори за своето място на сцената. „Като видиш одобрението и възторга в очите на публиката и забравяш проблемите, грижите и усилията, през които си преминал, за да се реализираш в мечтаното направление. Нашето поколение беше т. нар. „последно звездно поколение“. Актрисата призова младите хора да бъдат уверени в себе си и да следват своите мечти, а не да избират пътя на бързата печалба. Търпеливо отговори на всички въпроси на децата, които проявяваха любопитство за ролите, които е изиграла, за вълнуващите и тревожните моменти на сцената и за предизвикателствата на професията.

            Срещата с актрисата бе по инициатива на функциониращата в училището Театрална формация „Ефект“. Г- жа Гиндева поздрави младите хора за инициативността и за любовта към театъра, за труда, който полагат и за смелостта да поставят на сцена големи пиеси. Тя присъства на тяхна репетиция и ги подкрепи с ценни съвети, окуражи ги с ласкави думи и им пожела успешна реализация в живота и на сцената.

 

               

               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели: